Συμμετέχοντες Φορείς

Η Σύμπραξη του ICE αποτελείται από 6 φορείς με συμπληρωματικές ιδιότητες και τεχνολογικά profiles και ισότιμη εκπροσώπηση από τον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό τομέα (δύο Επιχειρήσεις και τέσσερα πανεπιστημιακά εργαστήρια). Οι φορείς του έργου διαθέτουν διεθνή τεχνολογική αριστεία σε επιμέρους τομείς, συμπληρωματική τεχνογνωσία και έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν σε δράσεις Ε&ΤΑ. Οι φορείς έχουν οριοθετημένες και μη ανταγωνιστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και δεσμεύονται στην από κοινού εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων όπου υπάρξει επιχειρηματική ευκαιρία.

Η ερευνητική ομάδα περιλαμβάνει ερευνητές υψηλής εξειδίκευσης στους τομείς της Ηλεκτρονικής, της ανάπτυξης αλγορίθμων διαχείρισης υλικού και της σχεδίασης ενσωματωμένων συστημάτων, της ανάπτυξης δικτυακών εφαρμογών (ΠΡΙΣΜΑ και ΑΠΘ-ΗΛ), της επαυξημένης πραγματικότητας και ανάπτυξης εφαρμογών κινητών συσκευών (ΑΕΤΜΑ- βλ ARTutor πλατφόρμα,-Golden Award 2019) και της μελέτης και ανάλυσης δεδομένων πολιτιστικής κληρονομιάς με έμφαση στα θρησκευτικά μνημεία της Χριστιανοσύνης και του Ισλάμ (ΑΠΘ-ΤΘ, ΔΠΘ και ΜΟΗΑ). Οι δεξιότητες των εμπλεκόμενων ερευνητών επιδεικνύουν μεγάλο βαθμό συμπληρωματικότητας και εξασφαλίζουν την συνοχή των ομάδων και την γρήγορη και ομαλή εκκίνηση των συνεργατικών ερευνητικών δραστηριοτήτων. Η παρουσία της ΠΡΙΣΜΑ με το ήδη υπάρχον σύστημα XENAGOS (χρήση σε μουσεία και γενικά κλειστούς χώρους) και του ΜΟΗΑ που ασχολείται με την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την εμπορική/τουριστική της εκμετάλλευση, εξασφαλίζει τη μελλοντική ανάπτυξη της συνεργασίας των φορέων με έμφαση στη δυναμική τους είσοδο στην αγορά του τουρισμού, τον διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό τουρισμό. Οι στόχοι του έργου έχουν καθοριστεί από ΑΕΤΜΑ σε συνεργασία με το ΑΠΘ-ΤΘ. Η ΠΡΙΣΜΑ θα είναι υπεύθυνη για τις προδιαγραφές – αρχιτεκτονική συστήματος και αισθητήρων, την ενοποίηση του συστήματος ICE με την πλατφόρμα XENAGOS, την πιλοτική λειτουργία, βαθμονόμιση και αξιολόγηση συστήματος, την κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορική, για την προβολή του συστήματος και υποστηρικτικές ενέργειες καθώς και σε και σε συνεργασία με το ΑΕΤΜΑ και το ΑΠΘ-ΗΛ θα αναλύσει τις τεχνικές προδιαγραφές και την αρχιτεκτονική του συνολικού συστήματος. Οι εταιρείες θα έχουν από κοινού την εμπορική εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων του. Οι εταίροι θα διερευνήσουν από κοινού την διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων και η ΠΡΙΣΜΑ θα συμμετάσχει σε εμπορικές εκθέσεις με σκοπό την προώθηση του συστήματος ICE ως ένα πολύτιμο εργαλείο για εκθεσιακούς χώρους. Το ΑΠΘ-ΤΘ και το ΔΠΘ σε συνεργασία με το ΜΟΗΑ θα εξασφαλίσουν τη βέλτιστη συλλογή και αξιοποίηση υλικής και άυλης κληρονομιάς. Όλοι οι ακαδημαϊκοί φορείς διαθέτουν κορυφαίους ερευνητές και υποδομές, με πολυετή εξειδίκευση στις ερευνητικές προκλήσεις του έργου.

Αναλυτικά τα στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων φορέων είναι:

.

Τμήμα Θεολογίας, Θεολογική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Zιάκα Αγγελική
Τηλέφωνο: (+30)2310997919
Email: ziaka@theo.auth.gr
Web: http://users.auth.gr/ziaka

.

Ερευνητικό Εργαστήριο Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών Κινητών Συσκευών, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Καθηγητής Αύγουστος Τσινάκος
Τηλέφωνο: (+30)2510462359
Email: tsinakos@cs.ihu.gr
Web: http://tsinakos.cs.ihu.gr/tsinakos

.

Τομέας Ηλεκτρονικής και Η/Υ (ΑΠΘ-ΗΛ), Τμήμα Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Κώνσταντίνος Σιώζιος
Τηλέφωνο: (+30)2310998774
Email: ksiop@auth.gr
Web: http://users.auth.gr/ksiop

.

Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Τσιγάρας
Τηλέφωνο: (+30)25310 39468
Email: gtsigara@he.duth.gr
Web: https://www.he.duth.gr/el/staff/georgios-tsigaras

.

ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΒΕΕ
κ. Γεώργιος Γιορδαμλής
Τηλέφωνο: (+30)2551035013
Email: george@prisma.gr
Web: http://www.prismaelectronics.eu/

.

MOHA Research Center
Τηλέφωνο: (+30)2510620154
Email: info@moha.center
Web: https://www.moha.center/